MELLARKING » GINGERBREAD COOKIES
If you don't know where 'Mellarking' comes from, go and educate yourself.
If you do know it's because of Peeta Mellark, the blonde baker from The Hunger Games, then you can be my friend.
Anyway this is me trying to do some baking.
It's Christmas time, and the perfect time to dust off your rolling pin and sac a poche to bake some cookies for your loved ones!
This is the holiday recipe: Gingerbread Cookies!
WARNING: YOU WILL END UP WITH TONS OF COOKIES ( I don't know the exact amount, but they're definitely tons).
WARNING: THE DOUGH NEEDS TO REST IN THE FRIDGE FOR AT LEAST 2 HOURS BEFORE YOU'LL BE ABLE TO ROLL IT ( Just FYI, so you won't find yourself up till 11 pm baking, like I did).
- 350g plain flour
- 160g caster sugar
- 150g cold butter
- 1 egg
- 150g honey
- 2 tsp cinnamon
- 2 tsp ground ginger
- 1/4 tsp ground nutmeg
- 1/2 tsp baking soda
- 1 albumen
- 150g powdered sugar
Here's how »
- Preheat the oven to 180 degrees.
- Mix together in a bowl the flour, the sugar, spices and baking soda.
- Add the butter in chunks and the honey.
- Use a spoon to mix the mixture (mix the mixture?) and then, once it's all crumbly and grose, tip it out onto the kitchen surface.
- Now add the egg and keep kneading until you have a big ball of sticky dough.
- Wrap the dough with a trasparent film and move it into the fridge.
- Let it cool for about 2 hours.
- Now onto the hard part. Once it's cool, cut a small part of the dough leaving the rest in the fridge.
- Sprinkle loads of flour on the kitchen surface and roll the dough. The more you touch it, the more the dough will be sticky and hard to work with, so try to be as quickest as possible!
- Now it's time for the cookie cutters! Mine are from Ikea and obviously I was missing the gingerbread man cutter, but if you do have it, it's perfect!
- Lay them on a tray and then down in the oven for 7 minutes! ( I found that's the perfect baking time, but keep checking yours to see how they're doing).
- Time for the icing! Whip your albumen until it's all fluffy and white, now add the powdered sugar a little at a time.
- Keep whiping until you think your icing is ready.
- Once they've cool down, decorate your cookies and make them beautiful!
Yum!
Hope you enjoy!
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Se non sai perché ho scritto 'Mellarking', va a farti una cultura.
Se sai che mi riferisco a Peeta Mellark, il fornaio biondo di The Hunger Games, allora puoi essere mio amico.
Comunque sono solo io che provo a cucinare.
È quasi Natale! Quindi il momento perfetto per rispolverare mattarello e sac a poche e fare qualche biscotto.
Questa è la ricetta natalizia per eccellenza: i biscotti di pan di zenzero!
ATTENZIONE: ALLA FINE DI QUESTA RICETTA AVRETE UN SACCO DI BISCOTTI ( Non so precisamente quanti, ma sono certamente un sacco).
ATTENZIONE: L'IMPASTO HA BISOGNO DI RESTARE IN FRIGO PER 2 ORE PRIMA CHE POSSIATE LAVORARLO ( Così magari calcolate ben i tempi e non vi ritrovate ad infornare alle 11 di sera, come ho fatto io).
- 350g di farina "00"
- 160g di zucchero bianco
- 150g di burro freddo
- 1 uovo
- 150g di miele
- 2 cucchiaini di cannella
- 2 cucchiaini di zenzero in polvere
- 1/4 di cucchiaino di noce moscata in polvere
- 1/2 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 albume
- 150g di zucchero a velo
Ecco come fare »
- Riscaldate il forno a 180 gradi.
- In una ciotola, mischiate la farina, lo zucchero, le spezie ed il bicarbonato.
- Aggiungete il burro a tocchetti ed il miele.
- Usate un cucchiaio per mescolare il composto e poi, una volta che è tutto bricioloso e appiccicoso, versatelo sul piano da cucina.
- Ora aggiungete l'uovo e continuate ad impastare finché non otterrete una grande palla appiccicosa.
- Avvolgete l'impasto nella pellicola trasparente e mettetelo in frigo.
- Lasciatelo raffreddare per circa 2 ore.
- Ora la parte più difficile. Una volta che l'impasto si è raffreddato, tagliatene una piccola porzione lasciando il resto nel frigo.
- Spargete moltissima farina sul piano da cucina e poi iniziate a stendere l'impasto. Più lo toccate, più diventerà appiccicoso ed impossibile da lavorare, perciò cercate di fare il prima possibile!
- Ora è l'ora delle formine! Le mie sono dell'Ikea ed ovviamente non c'è quella a forma di omino di pan di zenzero, ma se voi l'avete, meglio!
- Mettete i biscotti su un vassoio ricoperto di carta da forno e poi infornateli per 7 minuti. (Secondo me è il tempo perfetto, ma voi controllateli comunque).
- Ora la glassa! Montate a neve ferma l'albume, poi aggiungete un po' alla volta lo zucchero a velo.
- Continuate a montare finché la glassa non vi sembra pronta.
- Una volta che si sono raffreddati, decorati i biscotti e rendeteli bellissimi!
Yum!
Buon appetito!
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